Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Selecció dels projectes de la ...
 
Dijous, 09 de novembre de 2017

Selecció dels projectes de la 2a. convocatòria del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2014-2020

Biarritz, 8 de novembre de 2017


Selecció projectes 2a convocatòria POCTEFA 14-20

El Comitè de Programació del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2014-2020 es va reunir a Biarritz el 8 de novembre de 2017, on es van escollir els projectes programats a la segona convocatòria.

Aquest programa té un impacte positiu sobre el territori i sobre la cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra. La segona convocatòria del programa ha tingut un gran èxit, ja que s’han presentat 169 projectes, dels quals 101 han passat a la segona fase; s’han programat 62 projectes per un import de 71,2 milions d’euros de FEDER pel territori transfronterer. D’aquests projectes un 67% tenen participació catalana, amb un import FEDER del 21% del total FEDER assignat a la convocatòria. El gran èxit aconseguit en la programació de projectes amb participació catalana ha sigut gràcies a l’alta qualitat tècnica dels projectes presentats.

La convocatòria admetia propostes de qualsevol dels 5 eixos prioritaris del Programa Operatiu. S’han programat iniciatives de cooperació transfronterera relacionades amb l’àmbit del turisme, la i+D, l’adaptació al canvi climàtic, la prevenció de desastres naturals, la protecció del patrimoni natural i cultural, la formació i la inserció social.

Els eixos pels quals es podia participar, tenint en compte el FEDER atorgat, són els següents:

Eix 1: Dinamitzar la innovació i la competitivitat. 22 projectes programats per un import FEDER de gairebé 20 milions d’euros.

Eix 2: Promoure l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos. 6 projectes programats per un import FEDER de 11,4 milions d’euros.

Eix 3: Promoure la protecció, la valorització i l’ús sostenible dels recursos locals. 14 projectes programats per un import FEDER de 19,2 milions d’euros.

Eix 4: Afavorir la mobilitat de béns i persones. 6 projectes programats per un import FEDER de 10 milions d’euros.

Eix 5: Reforçar les competències i la inclusió dels territoris. 14 projectes programats per un import FEDER de 10.6 milions d’euros.