Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Quarta convocatòria Interreg ...
 
Dimecres, 09 de maig de 2018

Quarta convocatòria Interreg Europe 2014-2020


Quarta convocatòria Interreg Europe

La quarta convocatòria de projectes Interreg Europe estarà oberta del 7 de maig de 2018 fins el 22 de juny de 2018 a les 12:00 pm CET (hora de París). Tots els fons FEDER restants estaran disponibles per a aquesta quarta convocatòria.

La convocatòria està dirigida a autoritats públiques i entitats sense ànim de lucre:

  • Autoritats nacionals, regionals o locals
  • Altres organitzacions que s'encarreguin de definir i implementar instruments de política regional
  • Organitzacions sense ànim de lucre

En aquesta convocatòria s’han introduït alguns canvis en relació a les convocatòries anteriors i, a continuació, destaquem els més importants:

1. Elegibilitat

Tot i que el programa sempre ha fomentat els projectes amb una àmplia participació geogràfica, això ara es tradueix en una norma addicional que fa referència a la cobertura geogràfica; l’àrea d’elegibilitat del programa (28 països de la UE, Suïssa i Noruega) s’ha dividit en quatre àrees geogràfiques i, per ser elegibles, els projectes han d’incloure almenys un soci de tres de les quatre àrees:

  • Nord: Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Letònia, Lituània, Noruega i Suècia
  • Est: Àustria, Bulgària, República Txeca, Hongria, Polònia, Romania, Eslovàquia, Eslovènia
  • Sud: Croàcia, Xipre, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal, Espanya
  • Oest: Bèlgica, França, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Suïssa i Regne Unit

 

A més, els projectes haurien d'evitar centrar-se en les àrees de cooperació transnacional o transfronterera existents, ja que aquestes propostes només aporten un valor afegit limitat a Interreg Europe, l'únic programa que abasta tot el territori de la UE.

2. Projectes innovadors

Les propostes de projectes han de demostrar el seu caràcter innovador i el programa proposa algunes idees per aconseguir-ho:

  • Centrar-se en temàtiques poc representades com les energies renovables, la qualitat de l'aigua o la gestió de residus.
  • Incloure una regió poc representada i / o noves organitzacions associades.

 

3. Implementació del projecte: fase 2

La segona fase del projecte es dedicarà a la implementació del pla d'acció i al seu seguiment. Per garantir resultats puntuals, la durada de la fase 2 es redueix a un any per a tots els projectes de la quarta convocatòria.

A més, ja no serà necessari presentar la fase 2 del pressupost, ja que es finançaran les activitats a través d'una suma global, que es definirà pel nombre d'instruments d'acció o plans d'acció que cal seguir.

 

Per qualsevol dubte que pugueu tenir en l'elaboració del projecte, podeu contactar amb la Sub-direcció general de Programació Econòmica mitjançant el correu electrònic subgprogramacio.eco@gencat.cat