Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Programa temporal per al ...
 
Dilluns, 24 de juliol de 2017

Programa temporal per al desplegament dels Programes Operatius FEDER

L'acord de govern del 18 de juliol de 2017 aprova la creació d'un programa de reforç de recursos humans del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i del POCTEFA.


El Govern ha aprovat la creació d’un programa temporal de 3 anys que preveu reforçar el desplegament de les actuacions i inversions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Programa de cooperació territorial INTERREG entre Espanya, França i Andorra (POCTEFA). En concret, el programa incorpora 21 tècnics superiors i administratius als departaments de la Presidència, de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda,  i d’Empresa i Coneixement, com a principals agents per al desplegament dels Programes Operatius.

L’objecte del programa és dotar la Generalitat de Catalunya de recursos humans suficients per gestionar les funcions assumides com a Organisme Intermedi del Programa Operatiu FEDER de Catalunya i com a Organisme Coordinador de la zona est del Programa POCTEFA. En aquest sentit, cal indicar que la Comissió Europea va aprovar el 2015 el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, amb un import total de 808.433.501 euros, i posteriorment, l’any 2016, va ser nomenat Organisme Intermedi i Coordinador de la zona dels respectius programes operatius.

Les 21 persones adscrites al programa temporal aprovat avui potenciaran el seguiment i la implementació del pla d’acció de la RIS3CAT, el programa transversal de recerca i innovació de la Generalitat que preveu vehicular fons públics europeus cap a les empreses, les universitats i els centres tecnològics.

El cost econòmic previst per a la contractació del nou personal des de l’inici del contracte és de 2.366.428,84 euros, una despesa que serà assumida pel fons europeu FEDER.