Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Noves orientacions sobre la ...
 
Dilluns, 19 de febrer de 2018

Noves orientacions sobre la contractació pública publicades per la Unió Europea


Guia

La Comissió Europea acaba de publicar una nova guia, actualitzada amb la recent legislació de la Unió Europea sobre la contractació pública, per tal d’ajudar les administracions i els beneficiaris a aprofitar al màxim les inversions de la Unió Europea; per recolzar els funcionaris públics de tota la UE; per evitar els errors més freqüents i per adoptar les millors pràctiques en la contractació pública de projectes finançats pels Fons Estructurals i d’Inversió Europeus (ESIF) i la resta de fons de la UE.

La contractació pública té un paper clau en la implementació d'aquestes inversions de la UE i és un element essencial del mercat únic, que representa, com a mínim, el 19% del PIB de la UE. Aquesta nova versió explica com aprofitar al màxim les oportunitats que ofereixen les directives revisades de contractació pública de 2014, és a dir, menys burocràcia i més procediments en línia per facilitar la participació de les petites empreses en licitacions públiques i amb la possibilitat d'introduir nous criteris en la decisió d'adjudicació per triar empreses socialment responsables i productes innovadors i respectuosos amb el medi ambient.

La guia ajuda a identificar i evitar àrees de risc potencial d'errors en la contractació pública, una font important d'irregularitats en la gestió dels fons de la UE. D'aquesta manera, aquesta eina no només garantirà la regularitat i la transparència, sinó que també millorarà l'eficiència i l'eficàcia de la contractació pública amb importants guanys potencials en termes de competència equitativa i de qualitat d'inversions en benefici de les administracions públiques, les empreses implicades i els beneficiaris finals dels projectes.

La guia Orientació per als usuaris per evitar els errors més comuns en la contractació pública de projectes finançats pels Fons Estructurals i d’Inversió Europeus conté suggeriments pràctics, sèries de bones pràctiques, exemples de la vida real, explicacions sobre temes específics, casos pràctics i plantilles i enllaços útils per tal d'ajudar a aquells que participen en la gestió diària dels projectes recolzats per la UE. També descriu els errors més comuns i explica com evitar-los i com manejar cada situació.

La guia estarà properament disponible en totes les llengües de la UE.