Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Reunió del Comitè de Seguiment ...
 
Dijous, 29 de març de 2018

Reunió del Comitè de Seguiment del Programa Operatiu POCTEFA 2014-2020

(Martillué, 22 de març de 2018)


Comitè de Seguiment POCTEFA març 2018

El Comitè de Seguiment del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2014-2020, es va reunir al Centre ATADES a  Martillué (Osca) el 22 de març de 2018.

El comitè va estar presidit per l’Autoritat Nacional Francesa i les Autoritats Nacionals Espanyola i Andorrana, el Secretari General de la CTP, el director de l’Autoritat de Gestió del programa POCTEFA i la representant de la Comissió Europea.

La resta dels membres que composen aquest comitè són els representants del partenariat institucional del Programa, del qual forma part la Generalitat de Catalunya, que va estar representada per membres de la Direcció General de Programació Econòmica, Competència i Regulació i de la Direcció General d’Administració Local.

S’ha de destacar com a punt important de la reunió la decisió que es va prendre de realitzar una tercera convocatòria de projectes a principis del 2019, que estarà oberta a tots els eixos del programa, amb un import FEDER de 35,8 milions d’euros.

Un cop finalitzada la reunió, la directora del centre ATADES va fer una visita guiada als membres del comitè, per tal d’explicar el funcionament d’aquest centre tutelar i assistencial per a discapacitats intel·lectuals.

Els membres del comitè també van poder veure com evoluciona el projecte JACOB@CCESS, cofinançat amb fons FEDER i que va ser programat a la primera convocatòria del Programa Operatiu POCTEFA 2014-2020, en el que participa com a soci el centre ATADES, visitant les obres de l’alberg adaptat per a les persones amb discapacitat i les seves famílies que facin el Camí de Sant Jaume.

Aquest projecte pretén la reducció de les desigualtats d'accés a la cultura i al patrimoni de les persones amb discapacitat, afavorint la seva inclusió social, mitjançant el patrimoni vinculat amb el Camí de Sant Jaume i,  afavorint l’accessibilitat «material» (disposició immobiliària i mobiliària) i «immaterial» (solucions museogràfiques i vivencials innovadores dissenyades per a ser utilitzades per persones amb discapacitat).

Aquests llocs, oberts a tots els públics, proporcionaran informació sobre el conjunt de llocs adaptats perquè persones amb discapacitat puguin experimentar aquesta xarxa transfronterera, contribuint a la cohesió social i a la millora de la presència social de la discapacitat en els territoris transfronterers.