Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Catalunya guanya el tercer ...
 
Dilluns, 27 de novembre de 2017

Catalunya guanya el tercer premi al millor projecte FEDER d’Espanya

Barcelona, 21 de novembre de 2017


Catalunya guanya el tercer premi al millor projecte FEDER d’Espanya

Els passats 20 i  21 de novembre de 2017, s’ha celebrat a Madrid  l’Acte Anual de Política Regional i Fons Europeus a Espanya, esdeveniment anual organitzat pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública , amb l'objectiu de difondre la importància de la Política de Cohesió com a eina per impulsar el desenvolupament econòmic, el progrés social i la sostenibilitat ambiental, amb la presentació dels principals assoliments dels programes operatius finançats amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En aquesta edició, Catalunya ha participat amb el projecte de transferència de coneixement Real-Time Microwave Imaging Device for Endoscopic Explorations and Interventions (MiWEndo), i ha obtingut el tercer premi en reconeixement a les millors actuacions cofinançades per la Unió Europea.

Aquest projecte va ser seleccionat per ser cofinançat amb el FEDER en el marc de la línia d’ajuts per a projectes innovadors amb potencial d’incorporació al sector productiu (Llavor) que gestiona l‘Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

MiWEndo [dispositiu d’imatges de microones  en temps real per a exploracions i intervencions endoscòpiques] és un projecte desenvolupat la Universitat Pompeu Fabra en col·laboració amb l’Hospital Clínic i la Universitat Politècnica de Catalunya. MiWEndo porta la innovadora tecnologia de microones a l’endoscòpia i, especialment, a la colonoscòpia. Les microones tenen un gran potencial per al diagnòstic i prevenció del càncer colorrectal. El projecte esdevé un model inspirador i un exemple de bona pràctica amb diversos punts destacables:

  • Elevada difusió del projecte entre els beneficiaris i el públic en general.
  • Incorporació d’elements innovadors, concretament de la tecnologia de microones que millora la ràtio de pòlips detectats.
  • Adequació dels resultats obtinguts del projecte als objectius establerts. Les microones permeten el diagnòstic in viu, és a dir, diferenciar entre el còlon normal, els pòlips i el càncer tot facilitant la presa de decisions dels metges durant les exploracions.
  • Contribució a la resolució d’un problema regional, la detecció precoç i prevenció del càncer de còlon i recte. Les microones són una tecnologia de baix cost i amb una radiació segura i sense efectes secundaris per al cos humà.
  • Alt grau de cobertura sobre la població a la qual el projecte va dirigit, Impacte positiu a Catalunya amb una millora dels serveis públics de salut.

 

La presentació del projecte de Catalunya va anar a càrrec del gerent  de transferència de tecnologia de la Unitat d’Innovació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Sr. Tomas Escuin. Les Illes Balears i Múrcia han obtingut el primer i segon premi, respectivament.